Beavatkozások
Mellplasztika

Arcplasztika

Fülplasztika

Szemhéjplasztika

Orrplasztika

Hasplasztika

Botox

Ajakvastagítás

Zsírszívás

Fenékplasztika

Intim műtétek

Hegkorrekció

Sajátzsír átültetés

ArcplasztikaAhogy telnek az évek az emberek arcán eleinte kiesebb, majd egyre erősebb változások következnek be. Megjelennek először csak a finom ráncok, majd ezek fokozatosan elmélyülnek. Ezenkívül az arc fiatalosságát oly nagymértékben meghatározó speciális zsírszövet térfogata lecsökken és a gravitáció hatására elkezd lefelé lógni. Mindezek akár az életkornál idősebbnek mutathatják az embert és fáradság benyomását kelthetik. Sok páciens ezek miatt keresi fel a plasztikai sebészt.


A viziten tükör előtt szoktuk megbeszélni a pácienssel a ehetőségeket. Először részletesen kielemezzük az eltérések helyét, mértékét. Fontos, hogy ezek az eltérések, mindig egyénileg az adott páciens arcához legyenek viszonyítva. Utána rátérünk a lehetséges megoldásokra. Nem mindenkinek javasolunk azonnal egy nagyobb plasztikai műtétet. Sokaknak elég akár egy Botox vagy akár egy hyaluronsavas injectiós feltöltés. Azonban amikor már az arc lógása, a ráncok mélysége kifejezett, akkor a műtét a jó választás.


Egy arcon többféle műtét is szóba jöhet, de még egyszer kihangsúlyozom, hogy az adott páciens arcának, alkatának, egészségügyi állapotának és természetesen a páciens kérésének megfelelően választunk plasztikai műtétet. Ha az arc alsó része lóg, kétoldalt az áll íve már eltűnt a rálógó bőrfelesleg miatt, akkor az arcplasztika vagyis az úgynevezett alsó face lift műtét a tervezett megoldás. A műtéti metszés a fül mögül indul, alul a fülcimpát megkerülve a fül előtt felkanyarodik és itt már a haj takarásában van. A bőr alatt felpraparálunk, az úgynevezett SMAS réteget varrjuk, és a bőrfelesleget távolítjuk el. Ha szükséges a tokatájékon zsírszívás is történik, illetve az orcákon sajátzsír feltöltést is végzünk.


A műtét eredménye mindig természetes hatású, és mivel a túlfeszítést elkerüljük, megmarad az arc természetes mozgásai is. Ha az arc felső része zavarja a pácienst, akkor a szemöldök lógását megszüntető halántékplasztika kerül sorra. Ekkor felszívódó fonalakkal rögzítjük új helyre a szemöldökívet és az a gyógyulás folyamán abban a helyzetben rögzül. Akinél az arc alsó és felső része egyaránt lóg, annál meg lehet egyszerre is csinálni az alsó és felső face-lift-et.